Tänään on 29.03.2024, 14:36.

Panostusohjeita

Strategiat, kertoimenlaskenta ja muut ohjeet/vinkit tänne.
Vastaa Viestiin
Mika Ässä
Jäsen
Viestit: 5609
Liittynyt: 05.05.2004, 19:39
Pisteitä: 9
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Panostusohjeita

Viesti Kirjoittaja Mika Ässä »

(alkusoitto)

Watford - West Ham o2,5 Olympic 2,2 Raja 2,04 Oa 1,08 Panos 1,5 / 10
Tottenham - Sheffield U o2,25 Pointbet 2,16 Raja 2,04 Oa 1,06 Panos 1 / 10
mutanen_aapo kirjoitti: Miks otat Mika nuo noin pienellä? Esim. tuo eka 1,08 oa ja panos vain 1,5/10 :? Jos kellynä haluaa ajatella, niin omassa asteikossani tuo tarkoittaisi ~/8! Itselläni tulee usein käytettyä jopa puolta pienempää jakajaa ja mulla normaalisti lähtisi tuo eka jopa 3/10:llä. Joskus oli juttu panostuksesta ja siinä oli, että jos arviot ovat vähänkin (~5%) kohdallaan, niin kellynkin sai tiputtaa jonnekin 3-4:ään huoletta. Siksi tuntuu vähän hassulta pitää panokset noin matalina kohteissa, joilla voisi tehdä rahaa.
Totta puhut Aapo! 8) & 8)

Eli pienellä mennään. Pidän ohjenuorana sitä että sen sijaan että yrittäisin tehdä maksimipaljon rahaa yksittäisillä kohteilla, yritän tehdä maksimipaljon rahaa kaikilla vedoilla kokonaisuutena -> Lyödä vetoa mahdollisimman suurilla summilla, jakaen kuitenkin riskiä (olla esim. väärässä yhden/muutaman näkemysjoukkueen kohdalla) mahdollisimman paljon tasaten hieman panoksia parhaiden kohteiden ja muiden kohteiden välillä ottamalla mukaan useampia ylikertoimisia vetoja, ja vielä jättämällä aivan rajatapaukset pois. Mä panostan näissä isoissa sarjoissa yleensä Kelly/6, (vertailuna MM-kisoissa Kelly/4, pikkusarjoissa Kelly/8 ) alkukaudesta vielä varovaisemmin, ja sittenkin otan usein vielä varovaisuussyistä 1% pois arviosta ja panostan sillä rajalla, varsinkin jos arvioissa on ollut suuria näkemyseroja (sarjan Tietäjien kesken), ajatellen että ne joiden mielestä veto onkin hieman heikompi, saattavat myös olla oikeassa. Oon huomannut että vaikka tällainen varovainen panostustaktiikka vähentää panoksia kaikista vedoista, niin se nostaa silti voitettujen yksikköjen määrää (ainakin mulla käynyt näin, aluksi en olisi itsekään uskonut), kun jää pois sellaiset rajatapaukset, joista pienellä analyysiriskillä jotkut onkin jo olleet alikertoimia ja jäljelle jääneet taas on varmemmin hyviä sijoituskohteita. Eli sen sijaan että laittaisin 3/10 tuollaisiin n. 50% kohteisiin, laitan niihin mieluummin hieman vähemmän, käytän kyllä isompia paukkuja vielä todennäköisemmin osuvissa (esim. 60-70%) ja yhtä tuottavissa vedoissa, joita löytyy usein esim. ahc, o/u ja team total pelimuodoista.
Toinen syy miksi mulla pienet panostukset per ottelu/veto on, että kun pelaa montaa sarjaa tällä systeemillä eli ei edes ihan kaikkia rajatapauksia, niin esim. viime vkl oli silti tälläkin varovaisella panostusmallilla kymmenissä vedoissa toista sataa yksikköä liossa (se mitä yksikkö tarkoittaa prosentteina pelikassasta vaihtelee varmaan paljon pelurikohtaisesti), ja sekin on jo hirmumäärä kassasta kiinni 1-2 päivän aikana, isommalla panostuksella olisi jo turhan jännät paikat. Sitten taas jos nostaisin panoksia päivinä jolloin on vaan 1-2 kohdetta sarjoissa joista lyön vetoa, ne ei olisi enää suhteessa ruuhkapäivien vetoihin ja tuuri oikeanlaisesta otteluohjelmasta vaikuttaisi vetojen palautukseen :D , joten pidän mielelläni kaikki panokset aika pieninä. Jos jollain on tähän järkevämpi taktiikka niin kertokaa ihmeessä, koitan just hioa omia menetelmiä.
Varsinkin o/u vedoissa on hyvä olla alkukaudesta varovainen. Olen kuullut isojen pelurien puhuvan, että eivät lyö mielellään yhtään o/u vetoa ennen kuin ovat nähneet joka joukkueelta ainakin 1 koti- ja 1 vierasottelun. Syynä esim. se, että emme voi aivan varmuudella tietää jos joku ed. kaudella over-joukkue onkin koko kesän harjoitellut puolustamista aikomuksena muuttaa hyökkäävän hurlumhei-pelityylinsä varovaiseksi kilpikonnapuolustukseksi, ja vaikka valmentaja ja joukkue muuten olisi sama, niin tällaisessa tilanteessa overin pelaaminen ed. kauden tilastojen perusteella on sama kuin heittäisi rahansa toivomuskaivoon. Alkukierroksilla 1-2 nähdyn ottelun perusteella voi jo paljon varmemmin sanoa näyttävätkö omat o/u arviot joka joukkueesta pitävän kutinsa vai onko johonkin tullut kysymysmerkkejä, ja niiden jälkeen panostaa o/u vetoihin reippaammin kun analyysi on varmemmalla pohjalla.
Jos panostaisi esim. Kelly/4 niin siinä tulisi parhaisiin kohteisiin vedettyä niin suuret panokset, että esim. viikonloppuna jos lyö vetoa vaikka 10 sarjasta, jää paljon ylikertoimia pelaamatta kun yli pelikassan ei pysty panostamaan (eikä edes puolet pelikassasta liossa saman vkl aikana ole riskienhallintasyistä mikään kivalta tuntuva ideaalitilanne). Jos panostaa ”täysillä” parhaisiin kohteisiin, ja jättää loput ylikertoimet pelaamatta, siinä voitot on sen varassa että omat parhaat näkemykset on oikeita. Jaan panoksia mieluummin hieman tasaisemmin useampien kohteiden kesken ja luotan siihen että analyysi kokonaisuudessa jyrää voitollisuudellaan (vaikka rankingeissa muutama joukkue pielessä, silti kokonaisuutena hyvä ranking, ja vaikka muutamien otteluiden kp-tiedot tulisi arvioitua väärin, silti osaisi kokonaisuutena ottaa hyvin huomioon sarjan kp-tiedot). Vääränlaisella panostuksella voi jopa tehdä tappiollisen kauden, jos esim. vetojen palautus tasapanoksella olisi 105%, mutta parhaissa näkemyskohteissa (isoimman panoksen kohteet) olisikin rankannut joukkueet väärin tai yli-/alireagoinut kp-tietoihin, voisi vetojen kokonaispalautus olla 98%. Tasaamalla hieman panoksia jakaa tuossa kohtaa riskiä parhaista näkemyksistä kaikille näkemyksille. En väitä että panostaminen täysillä parhaisiin kohteisiin ja jättämättä sen takia paljon muita ylikertoimia pelaamatta olisi varmasti vääränlainen taktiikka, siltä voi tosin tuntua jos esim. kauden 10-15 parasta vetoa osuvat huonosti ja palauttavat vähän ja seuranta niiden takia miinuksella (käynyt mulle!). Jos uskoo että omat %-arviot ovat voitollisia, niin ne ovat ainakin vielä varmemmin voitollisia satojen vetojen otoksessa (kaikki sarjan vedot koko kauden aikana) kuin muutamissa parhaissa sarjan vedoissa saman kauden aikana.
Minäkin koitan siis pitää vetojen panokset aina mahdollisimman suurena (riskienhallinta huomioiden eli omat max. panokset per ottelu/veto), mutta samalla myös vetojen määrän mahdollisimman suurena (eli ei liikaa sen varassa onko parhaat omat näkemykset oikeita, vaan jakaen panoksia hieman useampaan kohteeseen logiikalla että sadat (hieman pienemmän panoksen) vedot jauhavat tasaisemmin tuottoa kuin kymmenet (täyden panoksen) vedot.

Muutamia ohjeita joita itse käytän ja tullut eteen viime päivinä ->

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Viimeksi muokannut Mika Ässä, 22.08.2006, 19:23. Yhteensä muokattu 4 kertaa.

Minikommentit


Mika Ässä
Jäsen
Viestit: 5609
Liittynyt: 05.05.2004, 19:39
Pisteitä: 9
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Mika Ässä »

(jatkoa yllä olevaan viestiin)

PANOSTUSOHJEITA, tarkoituksena moninkertaistaa pelikassojen kasvunopeus (vrt. että pelaisi ahc ja o/u vetoja ilman näitä ohjeita)

Jos joku Yk.comin panostusguru osaa näitä korjailla, niin saa varmasti lämpimät kiitokset kaikilta. Huutomerkkien runsas määrä on vain itseäni varten, että muistaisin aina noudattaa omia ohjeitani.

1. Suojavedot lisää osumistodennäköisyyttä!
Esimerkkinä vaikka perjantain Nurnberg-Gladbach. Normaalisti Saksan peluri vetää siihen Nurnbergia –0,5, osumistodennäköisyys n. 50%. TC Value Betseissa oli Nurnberg –0,25 (os.tod. 61%) ja Gladbach o0,5 (os. tod. 67%). Nuo vedot mahdollisti sen että huonoimmallakin tuloksella (0-0) tuli vähintään 2yks. panoksia takaisin, ja voittoa >80% tod.näk.
Eri suuntaiset vedot samaan otteluun lisäävät osumistodennäköisyyttä niin paljon että vaikutus pelikassan kasvunopeuteen on merkittävä!

2. Suojavedot nostavat panoskokoa!
Suojavedot usein moninkertaistavat suositeltavat panokset. Jos ottelun parhaan vedon panos on 2/10, toisen lähes yhtä hyvän vedon sama 2/10, niin kun vedot ovat samaan otteluun, vetokokonaisuuden todennäköisyys kasvaa niin paljon että yhteispanossuositus ei olekaan noiden summa 4/10 vaan voi monesti olla jopa 2-4 kertaa suurempi! Varovaisuussyistä (analyysiriski) esim.Value Betseissa nostan panoksia suojavedoilla vaan hieman, en noin paljoa. Esim. ottelu Djurgården-Kalmar, jossa pääsi pelaamaan Dju –0,5 ja Kalmarin suoraa voittoa, olisi erillisillä vedoilla Kelly/6 näyttänyt yhteispanosta 1,1yks., mutta kun olivatkin samaa ottelua, tn kasvoi niin paljon että panossuositus oli 2,5yks.
Eri suuntaiset vedot samaan otteluun lisäävät vetojen panoskokoa niin paljon että vaikutus pelikassan kasvunopeuteen on merkittävä!

3. Suojavedot parantavat usein odotusarvoa vrt. ottelun paras veto!
Esim. Djurgården-Kalmar, paras veto oli 55% osuva Dju –0,5 oa 1,02, 20% osuva Kalmar oa 1,05 ei maistunut kellekään. Mutta kun nuo yhdisti, sai vedon joka osuu 75% tod.näk ja oa 1,03, eli kaikin puolin parempi kuin pelkkä Djurgårdenin voitto (os.tod. 55% -> 75%, oa 1,02 -> 1,03). Monesti ottelun paras/maistuvin veto on se todennäköisin, ja usein siinä juuri on pienin oa. Kun ottaa mukaan samaan otteluun epätodennäköisemmän vedon, siinä on usein selvästi parempi oa -> Koko pelin oa parempi mitä yhdellä parhaalla vedolla!
Eri suuntaiset vedot samaan otteluun lisäävät usein vetojen odotusarvoa vrt. jos pelaa vaan ottelun maistuvimman vedon niin paljon että vaikutus pelikassan kasvunopeuteen on merkittävä!

4. Osumistodennäköisyyden vähentäminen 1-2%
Tätä esim. kaksi Yk.comissa vihjaavaa jääkiekkotietojää käyttää menestyksekkäästi ja lopputuloksena kummallakin palautus-% pyörii 110% kieppeillä, ja mieluummin vielä sen yläpuolella! Jos tarjolla oleva kerroin on 2,20 ja oma arvio on 50%, niin ei panostakaan kohteeseen 50% mukaan, vaan vähentää siitä 1% eli panostaa 49% kerroinrajalla. Jos omat %-arviot olisivat absoluuttisen oikeat, niin tällä lailla hieman varovaisemmilla kerroinrajoilla voittaisi hieman vähemmän, mutta voittaisi edelleen paljon jos kerran vedot kokonaisuutena osuvatkin vielä 1-2% arvioitua useammin. Jos taas omat %-arviot ovatkin olleet hieman liikaa vetojen suuntaan, vähentämällä niistä 1% ja pelaamalla varovaisemmalla kerroinrajalla putoaa vedoista osa pois (rajatapaukset) ja jäljelle jää vain selvemmät ylikertoimet. Jos omat %-arviot ovat olleet hieman liikaa, ja panostaa suoraan niillä, voi palautus-% olla 1000 vedon jälkeen 99-101% eli pyörii aivan turhan lähellä nollatulosta. Poistamalla rajatapaukset palautus-% on turvallisemmilla vesillä, esim. 103% kieppeillä. Tätä käytti muutama Yk.comissa MM-kisoja vihjannut kaveri, ja esim. minä vertasin tätä tapaa omiin MM-vetoihin ja tulos oli juuri sen mukainen. Mulla hieman ennen loppupelejä oli reilut 200 vetoa, ja jos olisin panostanut jokaiseen 1-2% varovaisemmalla %-arviolla, olisi osa vedoista pudonnut pois ja jäljelle jääneisiin olisi tullut suurimpaan osaan hieman pienemmät panokset. Kun otti huomioon mitkä kohteet osuivat ja mitkä menivät ohi, niin lopputuloksena vähemmillä vedoilla ja varovaisemmalla sekä tasaisemmalla panostuksella olisi silti tullut 10-20 yksikköä enemmän voittoa! Yk.comissa vihjaavat kaksi jääkiekkotietäjää ovat käyttäneet tätä pitkään hyvällä tuloksella, toisella palautus viime kauden Elitserienista n.110%, ja toisella palautus viime kauden SM-liigasta n.110% ja vaikka vetojen määrä pienenee varovaisemmilla rajoilla kun osa vedoista putoaa pois, jää vetoja silti satoja, esimerkin miehillä kummallakin reilut 200 vetoa sarjaan. Tuollainen 110-115% palautus on harhaanjohtava jos miehellä on kaudella ollut esim. vain 20-40 vetoa, koska se tarkoittaa että on pelannut ihan liian vähän ja jättänyt monia hyviä n. 1,05 oa:n kohteita lyömättä, eli RAHASSA voittanut PALJON vähemmän. Jos vetojen määrä on satoja, vaihtoa on ollut ihan tarpeeksi ja hyvä palautus-% kertoo analyysin laadusta, ei siitä että on ihan liian ronkeli vetojen suhteen, koska sillä ei tienaa tarpeeksi rahaa urheiluvedonlyönnissä.
Osumistodennäköisyyden vähentäminen 1% tai jos on suuri analyysiriskin vaara niin 2-3% vrt. jos panostaa aina suoraan omilla %-arvioilla lisää todennäköisyyttä että vetojen palautusprosentti hinautuu kauemmaksi nollatuloksesta niin paljon, että vaikutus pelikassan TURVALLISUUTEEN on merkittävä! Suojavedoissa ei useinkaan tarvitse/kannata vähentää 1% osumistodennäköisyydestä, koska jos toisen suunnan vedon tn pienenee, niin toisen melko usein vastaavasti suurenee eli niissä on jo itsessään suojaa ja turvallisuutta pelikassalle. Toki aina tilanne ei ole näin, mutta parhaissa suojavetotapauksissa vähentämällä joka vedon tn:sta 1% vain vie pohjan koko suojavedoilta eikä pääse kunnolla pelaamaan niitä
Tämä ohje hidastaa pelikassojen kiertonopeutta kun osa kohteista putoaa pois (rajatapaukset, joihin ei kuulu enää panostaa jos vähentää osumistodennäköisyydestä 1%), mutta toisaalta taas lisää pelikassojen kasvunopeutta merkittävästi sitä kautta että ei välillä pääse häviämään suuria osuuksia kassoista jos jossain sarjassa onkin jollain kaudella ollut pientä virhettä analyysissa.

5. Samansuuntaisissa vedoissa riskien jakaminen ja panosten pienentäminen
Jos pelaa samaan otteluun esim. suosikkia ja altavastaajan team total underia, taikka koko pelin underia ja molempien joukkueiden team total underia, kyseesssä on saman suuntaiset vedot, ja panoksia on pienennettävä ettei panostus ns. samalle asialle kasva liian suureksi. Jos saman suuntaisissa vedoissa on yksi veto selvästi muita parempi, siihen kuuluu panostaa ensiksi ja eniten. Jos parhaan vedon yksittäispanos tulisi liian suureksi vrt. maistuvuus, sitä voi pienentää ja pistää loput panoksista muille saman suuntaisille vedoille. Tärkeää on ettei panosta samansuuntaisiin vetoihin yhteensä enempää kuin mitä parhaaseen kohteeseen kuuluisi panostaa! Jos samansuuntaisissa vedoissa ei ole yksi veto ylitse muiden vaan 2-3 lähes yhtä hyvää, voi ja jopa kannattaa jakaa riskiä niiden kesken! Jos on kaksi tasavahvaa vetoa, yhtä suuri os.tod. ja täsmälleen sama oa ja maistuvuuskin vielä aivan yhtä hyvä, esim. koko ottelun total under 2,5 ja vierasaltavastaajan team total under 1, niin valitsemalla niistä umpimähkään toisen ja peli päättyy 0-2, voittaa jos osasi valita sokkona u2,5 mutta häviää jos päätyikin vierasjoukkueen u1 vetoon. Jos noihin vetoihin tulisi kumpaankin 2/10 panos, kannattaa pelata ne molemmat, ei yhteispanoksella 4/10 vaan 2/10 (molempiin vetoihin 1/10) eli sillä panoksella mikä tulisi samansuuntaisista vedoista parhaan yksittäispanokseksi.
Samansuuntaisissa vedoissa riskien jakaminen useammalle vedolle ja panosten pienentäminen jokaisessa lisää vetojen osumistodennäköisyyttä ja vähentää tappioiden määrää, kun panokset jakaantuvat tasaisemmin samansuuntaisille vedoille, vrt. jos olisi huonossa putkessa jossa valitsisi tasavahvoista samansuuntaisista vedoista aina juuri sen ohi menevän.

6. Riskien hallintasyistä rajat koko ottelun maksimipanostukselle ja yksittäisten vetojen maksimipanostukselle!
Jos maksimipanos per ottelu on 10/10, se on alkukaudesta hyvä olla esim. 6/10 ettei onnistu tekemään heti kättelyssä parilla ekalla kierroksella liian suurta lovea pelikassaan jos muutaman joukkueen ranking (tai pelityyli/maalimäärä-arvio) onkin ollut pielessä, ja kolmen kierroksen jälkeen tarkasteltuna pelatut vedot eivät enää maistuisi juuri lainkaan. Alkukauteen sisältyy aina suurempia analyysiriskejä pelureille kun joukkueet eivät vielä itsekään voi olla varmoja tasostaan/pelityylistään, eikä kannata ottaa sitä riskiä että on mahdollisuus hävitä kauden alussa yhteen/muutamaan näkemykseen liikoja rahoja joiden eteen joutuu taas tehdä pitkään töitä että saa ne takaisin. Jos alkukauden parhaat näkemykset ovatkin oikeita, niin hieman pienennetyillä panoksilla voittaa silti ihan kivasti. Jos maksimipanos per veto on esim. 6/10 niin samasta syystä se on hyvä olla alkukaudesta esim. 4/10. Maksimipanoksen ylittäviä vetoja/vetokokonaisuuksia esim. alkukaudesta vain ääritapauksissa, esim. kaikki sarjan Tietäjät puoltavat samaa vetoa ja maistuvuus on erinomainen! Sama tilanne kuin alkukaudella on myös alustavissa vedoissa läpi koko kauden -> Kun ei ole vielä tiedossa tarkkoja kp-tietoja, voi alustava veto olla lopulta paljon huonompi jos kp-tiedoilla lähtee pois 3% arviosta, joten alustavia vetoja ei kuulu jättää sisään läheskään täysillä panoksilla! Jos kerroin on loppuviikosta pudonnut, onpahan saanut sentään n. puolet vedosta sisään, se on parempi asia kuin olisi pelannut alustavien prosenttien mukaisesti täydet panokset kohteeseen joka lopullisilla kp-tiedoilla olisi alikertoiminen. Suojavetojen kohdalla riski kp-tiedoille pienenee sekin selvästi! Jos otteluun pääsee tekemään kaksi eri suuntaista vetoa (esim. suosikin suora voitto ja suosikki u1,5), niin jos kp-tiedoilla toinen veto huononee, niin toinen usein vastaavasti paranee. Jos suosikille tulee esim. 3% lisää niin u1,5 heikkenee mutta vastaavasti suosikin suora voitto paranee, kaiken muun hyvän lisäksi suojavedot myös pienentävät viime hetken kp-tietojen mukana tuomaa riskiä vedoissa. Joskus saattaa tosin käydä niin että suojavedoista kaikki paranevat/huononevat. Eri suuntaisten suojavetojen ollessa kyseessä voi alkuviikostakin panostaa jo reilummin, tosin silloin ei vielä useinkaan ole kovin hyviä suojavetoja tarjolla.
Kun alustavat vedot on tehty pienemmillä panoksilla, niin kertoimien nousut ottelupäivänä on hyvä tarkastaa, ja vähintään 1-2yks. lisävedot niihin hyviin pelikohteisiin joissa on nyt parempi kerroin ja vielä varaa panostaa.
Otteluiden maksimipanosrajojen lisäksi myös vedoissa on hyvä olla maksimipanokset pelimuodoittain, koska jälkikäteen saattaa paljastua ettei osannutkaan täysin tehdä tarkkoja kerroinrajoja esim. vaikeille pelimuodoille kuten team totalit, tai vaikkapa suurten suosikkien –1,5 maalin tasoituksille. Jos omat kaavat tai muut toteutuneet jakaumat joihin perustaa %-arvionsa, näyttävät että jättisuosikit saavat -1,5 maalin tasoitukset kiinni 50% tarkkuudella ja pelaa niitä 2,10 kertoimilla, mutta niistä toteutuisikin vain 45% kun suosikit eivät viitsisikään lyödä altavastaajia niin selvin lukemin ja tyytyisivät pelkkään voittoon, olisi ainakin osa vedoista ollutkin alikertoimisia. Nämä kaavat vrt. toteutuneet jakaumat paljastuu usein vasta vuosien kuluessa, vanhoja otoksia (esim. 5 isoa Eurosarjaa, 10 ed. kautta, n. 18000 ottelua) on hyvä käyttää hyödyksi haastavien pelimuotojen kerroinrajoja vertaillessa. Maksimipanos per veto saa jakamaan jäljelle jäävät panokset parhaan vedon jälkeen ottelun muihin vetoihin, hieman eri pelimuodoissa, joten analyysiriski vähenee siitä kohtaa että onnistuisi torskaamaan hyvät 1X2 ja o/u arviot sen takia ettei osannutkaan tehdä aivan yhtä tarkkoja team totaleja tai tasoituksia jalkapalloon.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Oliver
Avatar
Jäsen
Viestit: 1330
Liittynyt: 14.01.2003, 12:22
Pisteitä: 263
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Oliver »

Mika Ässä kirjoitti:4. Osumistodennäköisyyden vähentäminen 1-2%
Tässä kannattaa harkita tilanteen mukaan todennäköisyyden korjaamiseksi myös kaavan k/(k+1/p-1) käyttöä, jossa k on korjauskerroin ja p on arvion alkuperäinen todennäköisyys. Tuo kaava antaa uuden pienennetyn todennäköisyyden, jota voi sitten käyttää panoksia laskettaessa.

Jos nimittäin aina otettaisiin 1%-yksikkö arviosta pois, niin esimerkiksi 10% altavastaajalla se tarkoittaisi jo 10% siivua voittotodennäköisyydestä. Vastaavasti asteikon toisessa päässä 75% suosikilta prosenttiyksikön poisottaminen on liian paljon, vaikka se ei ehkä prosentuaalisesti siltä näytä.

Tämä ajattelu perustuu siihen, että kun arvioita lasketaan, niin analyysivirhe tulee voimalukuja laskettaessa eikä enää siinä vaiheessa, kun voimaluvuista johdetaan todennäköisyydet. Siispä analyysivirheen korjaaminenkin pitää tapahtua jo voimalukujen yhteydessä, eikä lopullisesta arviosta. Tämä korjaaminen tarkoittaa kohteena olevan joukkueen voimaluvun pienentämistä jollakin kertoimella k. Jos joukkueen voimaluku kerrotaan vaikka 95%:llä, saadaan tapahtumalle uudet todennäköisyydet ja tällöin analyysivirhe on korjattu oikeassa vaiheessa. Tuo edellä mainittu kaava tekee korjauksen jo valmiiksi laskettuihin todennäköisyyksiin, vaikkakaan kyseessä ei ole aivan sama asia kuin suoraan voimaluvun korjaaminen.

Esim.

korjauskerroin 0.95, todennäköisyys 0.9 ---> uusi todennäköisyys 0.895
korjauskerroin 0.95, todennäköisyys 0.8 ---> uusi todennäköisyys 0.792
korjauskerroin 0.95, todennäköisyys 0.7 ---> uusi todennäköisyys 0.689
korjauskerroin 0.95, todennäköisyys 0.6 ---> uusi todennäköisyys 0.588
korjauskerroin 0.95, todennäköisyys 0.5 ---> uusi todennäköisyys 0.487
korjauskerroin 0.95, todennäköisyys 0.4 ---> uusi todennäköisyys 0.388
korjauskerroin 0.95, todennäköisyys 0.3 ---> uusi todennäköisyys 0.289
korjauskerroin 0.95, todennäköisyys 0.2 ---> uusi todennäköisyys 0.192
korjauskerroin 0.95, todennäköisyys 0.1 ---> uusi todennäköisyys 0.095

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Viimeksi muokannut Oliver, 27.08.2006, 00:19. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Minikommentit


Mika Ässä
Jäsen
Viestit: 5609
Liittynyt: 05.05.2004, 19:39
Pisteitä: 9
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Mika Ässä »

Oliver kirjoitti: Tässä kannattaa harkita tilanteen mukaan todennäköisyyden korjaamiseksi myös kaavan k/(k+1/p-1) käyttöä, jossa k on korjauskerroin ja p on arvion alkuperäinen todennäköisyys. Tuo kaava antaa uuden pienennetyn todennäköisyyden, jota voi sitten käyttää panoksia laskettaessa.
Hienoa! Kiitos neuvoista Oliver! 8) & :P

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


JakkeK
Jäsen
Viestit: 439
Liittynyt: 08.08.2004, 16:59
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja JakkeK »

Toisin kuin tuossa kohdassa 6 niin itse panostaisin juurikin vähintään sen 10/10 alkukaudella jos sellaisia kohteita on, en ainakaan lähtisi pudottamaan panoksia. Alkukaudellahan edut ovat juuri suurimmat, sitten kun suurelle yleisölle paljastuu totuus yleisen mielikuvan perusteella väärin rankatuista joukkueista niin kertoimet ovat jo korjaantuneet eli mieluummin panostaa isolla alkuakaudella kun edut ovat vielä suuret ja monet ovat pihalla ja/tai ylireagoivat aivan ensimmäisiin tuloksiin.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


100% 200€ bonus librabet.com.

Katso kaikki vedonlyöntibonukset.

Vastaa Viestiin